Wij hebben voor u speciaal zelf Limoncello gemaakt. Hiernaast hebben we nog een paar leuke, maar vooral makkelijke recepten waarbij u de limoncello kunt gebruiken en/of nuttigen. Geniet ervan en laat het u smaken!

Buurmoncello Tonica Cocktail

Een heerlijke, makkelijk te maken cocktail met de Buurmoncello is de Buurmoncello Tonica.

Duur: Ongeveer 5 minuten

Benodigdheden per cocktail: 35 cc Buurmoncello, tonic (uw favoriete merk), 6 blaadjes basilicum, crushed ijs, garnering (schijfje citroen of sinaasappel), roerstaafje en een passend rietje

Bereiding: Neem wat ijsblokjes en wikkel deze in een schone theedoek, sla er een paar keer op met iets zwaars en onbreekbaars (bijvoorbeeld een boek), neem het “gecrushte” ijs en vul er een mooi glas mee af (tot aan de rand), giet de 35 cc (klein borrelglaasje) op het ijs en vul het glas af met tonic, voeg de 6 blaadjes basilicum toe en roer iets door, garneer het glas met een schijfje citroen, misschien wat suiker op het randje (randje vochtig maken met citroen en daarna in de suiker dopen) een roerstaafje en een rietje erin en geniet met mate!

Zelf makkelijk te maken frambozen-sorbetijs

Duur: 5 tot 10 minuten bereiding, 1,5 tot 2 uur in de vriezer

Benodigde apparatuur: Keukenmachine of staafmixer met hakmolen – pannenlikker – diepvriesbak – diepvries

Ingrediënten: 250 gram Diepvries Frambozen of verse, schone frambozen die u zelf in heeft gevroren – 75 gram honing – halve banaan

Bereiding: Doe de diepvries frambozen in de keukenmachine of hakmolen en maal deze goed fijn. Doe er dan 75 gram honing bij en de halve banaan en maal dit weer goed door elkaar. Proef of het zoet genoeg is zo niet doe er dan maximaal 25 gram honing bij anders bevriest het geheel straks niet goed in de vriezer. Pak de pannenlikker en schep het geheel in de diepvriesbak en laat dit bevriezen voor ongeveer 1,5 tot 2 uur. Hierna kunt u er mooie bolletjes mee maken.

NB: De sorbet kunt u 2 tot 3 weken in de vriezer bewaren, anders ontstaat er te veel ijskristallisatie.

Kokosmakronen met citroensiroop

Na het heerlijke toetje met Buurmoncello en Frambozen sorbet is het natuurlijk tijd voor een kopje koffie (misschien nog een Buurmoncello erbij) met wat lekkers. Onze suggestie hiervoor is Kokosmakronen met citroen.

Duur: 15 minuten voorbereiden, 20 minuten oven en tijdje wachten tot ze afgekoeld zijn!

Benodigdheden voor 25/30 stuks: 10 eieren maat l/xl (alleen het eiwit) – 500 suiker – 500 gram gemalen kokos – 5 citroenen (alleen het sap) – boterhamzakje – klein pannetje – grote koekepan – oven – bakplaat – bakpapier – ijsschep of grote lepel

Bereiding: Verwarm de over voor tot 175 gradenLet op dat u de bakplaat alvast uit de oven haalt. Doe het citroensap in een klein pannetje en doe hier 1 eetlepel suiker bij. Laat dit goed koken tot het sap een beetje bruin gaat kleuren. Laat dit afkoelen en doe het dan in een boterhamzakje. leg een kleine knoop in het zakje zodat het niet gaat lekken. Daarna de rest van de ingrediënten bij elkaar in een grote mengkom doen en rustig door elkaar spatelen. Neem dan een grote koekenpan en verwarm het mengsel 3 tot 4 minuten op laag vuur, HET MENGSEL MAG NIET VERKLEUREN! Nu pakt u de koude bakplaat en legt daar bakpapier op. Maak dan met een ijsschep of grote lepel mooie bolletjes op de bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak de makronen mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Pak na het bakken het boterhamzakje en knip hier een heel klein puntje vanaf zodat je het sap (een paar druppels is voldoende) kan verdelen over de kokosmakronen tijdens het afkoelen. Hierna nog even geduld……. met een klein half uurtje zijn de makronen afgekoeld en ready to eat.